8 Νοε 2014

Μακαρονόπιτα Ηπειρώτικη!!

 
 
Καλησπέρα! Μια ακόμη όμορφη συνταγή. Συνταγή που πήρα από την αγαπημένη μου μαμά και είναι πάρα πολύ γευστική και χορταστική. Κλασική Ηπειρώτικη Πίτα από μια Γνήσια Ηπειρώτισσα.


 
 
Μακαρονόπιτα Ηπειρώτικη
 
Υλικά

300 γρ. μακαρόνια Νο6
300 γραμμάρια φέτα
4 αυγά χτυπημένα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο αναμιγμένα
 
1 αυγο για το άλειμμα
γάλα για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν λίγο και όχι να παραβράσουν και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε σε αυτά τα 3 κουτάλια της σούπας βούτυρο, τα αυγά και το τυρί.
Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 6 φύλλα αλειμμένα με το ανάμεσα. Απλώνουμε το μείγμα μακαρονιών πάνω στα φύλλο και τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από τα μακαρόνια αλειμμένα ανάμεσα με το λάδι.
Κόβουμε τα πάνω φύλλα σε κομμάτια. Χτυπάμε το αυγό και το γάλα μαζί και τα αλείφουμε  την πίτα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου