2 Μαΐ 2015

Φασολάδα φουρνιστή!!!


Καλησπέρα!! Καλό μήνα!!! Τέλειο τριήμερο!! Να απολαύσουμε τον υπέροχο ήλιο μας και ένα παγωμένο καφέ, δίπλα στη θάλασσα, στο ποτάμι ή και έξω στο μπαλκόνι μας. Ήρθε το καλοκαιράκι σιγά σιγά και δεν γίνεται βέβαια να φάμε φασολάδα!!! Γι' αυτό ένας εύκολος τρόπος είναι να την βάλουμε στο φούρνο και θα γίνει υπέροχη!!!



Φασολάδα φουρνιστή!!



















Υλικά
500 γρ. φασόλια μεσαία
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 καρότα
λίγο σέλινο
200 γρ. σάλτσα τομάτας
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ!
Το πρωί τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν, έως να μαλακώσουν.
Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνουμε τα φασόλια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σέλινο, κόβουμε ροδέλες το καρότο. Προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Ανακατεύουμε και βάζουμε και το ελαιόλαδο.
Γεμίζουμε νερό ώστε να καλύψει τα φασόλια.
Ψήνουμε στους 180ο για περίπου 50 λεπτά ή έως ότου σωθεί το νεράκι.
Τρώγονται και ζεστά και κρύα.
Αν και τα προτιμώ κρύα!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου