26 Μαΐ 2015

Σαραγλί με ταχίνι!!!


Καλησπέρα!! Σιροπιαστό γλυκάκι!! Σαραγλί! Εύκολο και με το ταχίνι να του δίνει μια άλλη γεύση!! Δοκιμάστε το!!! Είναι απλά τέλειο!!!


Σαραγλί!!!
















Yλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. Ταχίνι
500 γρ καρύδια χοντροτριμμένα
100 γρσουσάμι καβουρδισμένο
1 φλ. σπορέλαιο
1/2 φλ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ κανέλα

Για το σιρόπι
450 γρ ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. κανέλα

 
Εκτέλεση
 
 
 
 
 
 
 
 


Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το σιρόπι για 3'­4'.  Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι και το σπορέλαιο.  Ανακατεύουμε σε μπολ τα καρύδια χοντροκομμένα, την κανέλα και το  σουσάμι. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και αλείφουμε με ένα πινέλο από το μίγμα ταχίνι.Πασπαλίζουμε με το ανακατεμένο καρύδι. Διπλώνουμε στα δύο το φύλλο και το τυλίγουμε σε σουρωμένο ρολό.  Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ή μακρόστενο ταψί τοποθετούμε κάθε ρολό το ένα σε συνέχεια του άλλου. Περιχύνουμε  με  το λιωμένο φυτικό βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160oC και  ψήνουμε στις αντιστάσεις στην για 45'­50', μέχρι να ροδίσει. 

Μόλις τα βγάλουμε το περιχύνουμε με κρύο σιρόπι. Και το αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες να απορροφηθεί το σιρόπι.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου