11 Οκτ 2015

Τούρτα βουτύρου...όπως παλιά!


Καλημέρα. Τι κάνετε;; Εγώ είμαι καλά! Αν και σας έχω αφήσει για αρκετό καιρό, επέστρεψα και ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου. Η εργασία μου με κράτησε μακριά από αυτό που αγαπάω!!! Αλλά τώρα είμαι εδώ! Με την υπόσχεση ότι δεν θα σας αφήσω πάλι για τόσο καιρό!!!
Αποφάσισα να σας γλυκάνω λίγο για να με συγχωρήσετε...


Τούρτα βουτύρου...


Υλικά
 
 















Για το παντεσπάνι

2 αυγά

2 κούπες ζάχαρη

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική

1 τσιμπιά αλάτι

¾ κούπες κακάο

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κούπα ηλιέλαιο

1 κούπα γάλα ελαφρύ

1 κούπα νερό βραστό

Για το σιρόπι

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νερό

Για την κρέμα

1 κούπα βούτυρο soft

400 γρ. ζάχαρη άχνη

150 γρ. τυρί κρέμα

Λίγο απόσταγμα βανίλιας

2 κουτ. σούπας κακάο

Πολύχρωμη τρούφα για πασπάλισμα
 
 

Εκτέλεση
 
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το παντεσπάνι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τη χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο μεταξυ σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ,  και το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στον κάδο εναλλάξ με το γάλα. Και τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό. Μόλις έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές σταματάμε το χτύπημα και το αδειάζουμε με μια στρογγυλή ή τετράγωνη φόρμα. Ψήνουμε για 50 – 60 λεπτά στο φούρνο. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τα φούρνο και το αφήνουμε για 6 ώρες να κρυώσει.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και ξεκινάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το τυρί και τη βανίλια και χτυπάμε έως ότου αφρατέψει το μείγμα. Το χωρίζουμε στη μέση και στο ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο. Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και ντύνουμε το εσωτερικό της φόρμας με μεμβράνη. Κόβουμε το πάνω μέρος απ το παντεσπάνι για να το ισιώσουμε. Στη συνέχεια κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση.

Βάζουμε μια φέτα παντεσπάνι στη φόρμα και βρέχουμε με το σιρόπι που έχουμε βράσει για ένα λεπτό τη ζάχαρη με το νερό. Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα και καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα παντεσπάνι. Και το σιροπιάζουμε κι αυτό. Απλώνουμε τη λευκή κρέμα και πασπαλίζουμε με την τρούφα!

Το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα, να δέσουν καλά οι γεύσεις και την επόμενη μέρα το κόβουμε σε πάστες.

  
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου