27 Οκτ 2015

Μπακλαβάς σε φόρμα του κεικ!!!


Καλημέρα!!! Πως είστε?? Αύριο Εθνική μας εορτή!! Γιορτάζει όλοι η Ελλάδα!! Και όλοι οι Έλληνες και όπως εμείς συνηθίζουμε πάντα ψάχνουμε αφορμή για να μαζευτούμε, να τα πούμε, να τα φάμε και να τα πιούμε!! Μέσα σε όλα αυτά είναι σημαντικό να υπάρχει και κάτι που θα γλυκάνει όλη αυτή την ατμόσφαιρα!!! Τι λοιπόν καλύτερο από ένα ωραιότατο μπακλαβά!!!


Μπακλαβάς!!!















Υλικά
6 φύλλα κρούστας
250 γρ. καρύδια
50 γρ. σουσάμι
100 γρ. ταχίνι
100 γρ. ηλιέλαιο
50 γρ. μαργαρίνη
τρίμμα σοκολάτας αν θέλουμε
κανέλα
για το σιρόπι
100γρ. ζάχαρη
85γρ.νερό
κανέλα
λίγες σταγόνες λεμόνι



Εκτέλεση















Ξεκινάμε με το σιρόπι για να είναι κρύο όταν το γλυκό μας βγει από το φούρνο. Βράζουμε για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας να λιώσει καλά η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα μακρόστενη για κεικ.
Βάζουμε το σουσάμι για λίγο στο φούρνο να πάρει λίγο χρώμα και όταν είναι έτοιμο το περνάμε από το μούλτι.
Σπάμε τα καρύδια στο μούλτι και τα ενσωματώνουμε με το σουσάμι και την κανέλα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι με το ηλιέλαιο. (Σε αυτή τη φάση μπορούμε αν δεν μας αρέσει να μην βάλουμε το ταχίνι).
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε οριζόντιες λωρίδες και παίρνουμε μια - μια και τις στρώνουμε στη φόρμα εναλλάξ με το μείγμα ταχινιού.
Αφού έχουμε στρώσει τα πρώτα φύλλα, αρχίζουμε να ρίχνουμε το καρύδι και μετά άλλο φύλλο από πάνω μέχρι να αφήσουμε τρία φύλλα που θα βάλουμε από πάνω.
Ψήνουμε στους 170ο για 40 λεπτά!!!
Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό γλυκό.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και τρίμμα σοκολάτας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου