Καλημέρα!!! Εχουμε φτάσει στις τελευταίες μέρες του χρόνου, τις γιορτινές...
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ένα γλυκάκι για όσους νηστεύουν, που θα το λατρέψουν όλοι....
Κέικ
Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
3,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα γάλα καρύδας
ξυσμα 2 πορτοκαλιών
1 βανιλια
1 κουτ. γλ. μπεικιν
Εκτέλεση
- Χτυπάμε για 5 λεπτά τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη να αφρατέψει λίγο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το χυμό και το γάλα με το αλεύρι. Προσθέτουμε το μπεικιν και τι βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
- Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 160ο βαθμούς για 1 ώρα.
- Βγάζουμε το κεικ απο το φούρνο, αφηνουμε 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Tips...
- Μπορούμε να σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη
ή
- Εύκολο γλάσο... 1 κούπα ζαχαρη άχνη, 1 κουτ. σουπ. νερό, 1 βανίλια, τα αναμειγνύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε το κέικ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου