18 Δεκ 2017

Νηστίσιμο Κέικ με πορτοκάλι και γάλα καρύδας...


Καλημέρα!!! Εχουμε φτάσει στις τελευταίες μέρες του χρόνου, τις γιορτινές...
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ένα γλυκάκι για όσους νηστεύουν, που θα το λατρέψουν όλοι....


Κέικ













Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
3,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα γάλα καρύδας
ξυσμα 2 πορτοκαλιών
1 βανιλια
1 κουτ. γλ. μπεικιν

Εκτέλεση













  • Χτυπάμε για 5 λεπτά τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη να αφρατέψει λίγο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το χυμό και το γάλα με το αλεύρι. Προσθέτουμε το μπεικιν και τι βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
  • Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 160ο βαθμούς για 1 ώρα. 
  • Βγάζουμε το κεικ απο το φούρνο, αφηνουμε 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Tips...
  • Μπορούμε να σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη 
ή
  • Εύκολο γλάσο... 1 κούπα ζαχαρη άχνη, 1 κουτ. σουπ. νερό, 1 βανίλια, τα αναμειγνύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε το κέικ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου