15 Ιαν 2018

Πανσέτα με πατατούλες στο φούρνο!



Καλημέρα... και Καλή εβδομάδα.
Ενα Κυριακιάτικο φαγάκι για όλη την οικογένεια, νόστιμο και τραγανό! Φυσικά αρχική συνταγή απο ττον αγαπημένο μου Ακη!!!


Υλικά
Για την πανσέτα
1,5 κιλό πανσέτα χωρίς κόκαλο και δέρμα
αλάτι
πιπέρι
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 πράσα
2 καρότα
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 στικ κανέλας
μπαχάρι σε κόκκους
κουτ. σούπας πιπέρι
1 αστεροειδείς γλυκάνισο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας αποξηραμένο θυμάρι
50 γρ. κρασί
2 κύβοι κότας 
1 λίτρο νερό 
1 κ.σ. μουστάρδα
Για τις πατάτες
4 πατάτες βρασμένες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
κουτ. σούπας θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Για την πανσέτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει καλά.
Χαράσσουμε την πανσέτα χιαστί και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Βάζουμε την πανσέτα στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και τη βάζουμε σε ένα ταψί.
Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά. Κόβουμε τα πράσα, τα καρότα και τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι, πιπέρι,τον γλυκάνισο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τους κύβους και ανακτεύουμε.
Τα μεταφέρουμε στο ταψί περιμετρικά από την πανσέτα, προσθέτουμε το νερό και βάζουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
Για τις πατάτες
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πατάτες σε ακανόνιστα κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε 1 
κουτ. σούπας θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το βούτυτρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Για το σερβίρισμα
Μεταφέρουμε την πανσέτα και τις πατάτες σε μία πιατέλα. Σουρώνουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.
Αφαιρούμε την επιφάνεια της σάλτσας γιατί εκεί παραμένει το περιττό λίπος.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και περιχύνουμε το κρέας με τις πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου