7 Αυγ 2014

Τα αγαθά... Μέρος 3ο!!!

Λαχανικά! Όσπρια! Ζυμαρικά! Ρύζι!
Υγιεινές τροφές με πολλά οφέλη για τον οργανισμό! Πλούσια όλα σε βιταμίνες!! 
Μαγειρεύονται εύκολα και με πολλούς τρόπους!! Δίνουν γεύση σε όλα τα φαγητά και γίνονται συνοδευτικά στο κρέας, στο κοτόπουλο, στο ψάρι και όπου αλλού μπορούμε να φανταστούμε!!!



Τα λαχανικά

Τα λαχανικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Αν και η χρήση τους είχε περιοριστεί λόγω της πτώσης της τιμής του κρέατος, έχουν επανέλθει, μιας και η ελληνική είναι από τις πιο πλούσιες vegetarian κουζίνες σε όλο τον κόσμο.
 

Τα όσπρια

Στα όσπρια ανήκουν, τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, τα κουκιά, η σόγια και πολλά άλλα. Τρώγονται είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα και υπάρχουν σε πολλές ποικιλίες χρωμάτων, μεγεθών και γεύσεων. Είναι το Α και το Ω της μεσογειακής διατροφής με πλούσια θρεπτική αξία και με πάρα πολλούς τρόπους μαγειρέματος.

 
Τα ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά, φτιάχνονται με αλεύρι και νερό ή και με αυγά. Συνοδεύουν κρέας ή θαλασσινά ή ακόμη και μόνα τους με κάποια σάλτσα. Ζυμαρικά είναι πολύ εύκολο να βρούμε παντού, γι’ αυτό και αποφεύγουμε να τα φτιάχνουμε μόνοι μας, παρότι είναι πάρα πολύ όμορφο.
 

Το ρύζι

Το ρύζι, έχει άπειρες ποικιλίες που εκτός από νοστιμιά, είναι και η βάση της διατροφικής πυραμίδας πολλών λαών. Κάθε ποικιλία ρυζιού, έχει το δικό της ποσοστό σε άμυλο που μας καθοδηγεί στον τρόπο μαγειρέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου