4 Αυγ 2014

Τα γεμιστά μου!!!!


 
Καλημέρα! Τα γεμιστά το καλοκαίρι είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλων. Με μπόλικη φέτα ζεστά ή κρύα φέρνουν αναμνήσεις μαμάς. Καλοκαίρι μετά τη θάλασσα, μπαίνεις στο σπίτι και μοσχομυρίζει!! Μια καλή επιλογή και για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου!

 Η πρώτη φορά που τα έφτιαξα!!! Και βγήκαν υπέροχα!!!



Υλικά

3 ντομάτες,

3 πιπεριές πράσινες ή κόκκινες

3 κολοκυθάκια

3 μελιτζάνες (ή όποιο άλλο λαχανικό θέλουμε)

ελαιόλαδο

250 γρ. ρύζι

4 κρεμμύδια ξερά μικρά

4 σκελίδες σκόρδο

2 καρότα

1 πιπεριά καυτερή (αν θέλουμε)

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο δυόσμο και μάραθο (αν θέλουμε)

φρυγανιά τριμμένη (για πασπάλισμα)

πατάτες

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

 

Κόβουμε τα καπάκια από τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε. Κρατάμε το εσωτερικό.

Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και λίγη ζάχαρη το εσωτερικό τους.

Βάζουμε στο μούλτι την ψίχα των λαχανικών, τα καρότα, την καυτερή πιπεριά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μάραθο και τα ψιλοκόβουμε

 


 

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι. Σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε τα βράζουμε για λίγο, προσθέτοντας λίγο νερό. Βέβαια αυτό είναι προαιρετικό.
 

 

 

 

 

 
 

Γεμίζουμε τα λαχανικά, τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, περιχύνουμε με λάδι και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

 

 

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση που μας έμεινε.

 

 

Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου στους 180.
 


Βγάζουμε το φαγητό να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε! Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και ζεστό και κρύο.

*Η αλήθεια είναι πως εγώ τα γεμιστά τα προτιμώ κρύα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου