31 Αυγ 2014

Γαλατόπιτα ...Ξεσκέπαστη!!!





























Καλησπέρα!!! Μετά από πολλές μέρες απουσίας, γύρω στις 20 μέρες και λίγο παραπάνω, λόγω μετακόμισης και οργάνωσης σπιτιού (που μεταξύ μας, ακόμα μπάχαλο είναι), επιστρέφω με μια αγαπημένη συνταγή!!! Για όλες τις ώρες!!! Πρωινό, γλυκό, με τον καφέ... 


Γαλατόπιτα... Ξεσκέπαστη!!!


Υλικά για 6 με 8 Μερίδες

1λίτρο γάλα

1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

3 Κουταλιές της Σούπας Βούτυρο ή Μαργαρίνη +για άλειμμα ταψιού

Ζάχαρη κατά βούληση

3 Αυγά

1 Κουταλιά Αλεύρι που φουσκώνει


2 Βανίλιες 




















Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα στη κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με γρήγορες κινήσεις και ρίχνουμε τις βανίλιες.


Αλείφουμε το ταψί μας με βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180Ο βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι και κανέλα και ξηρούς καρπούς. Αλλά και σκέτη είναι εξίσου γευστική!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου