22 Ιουν 2016

Κέικ με τυρί κρέμα!!!

Καλημέρα!!! Ομορφη μέρα να έχετε!!! Ζέστη!!! Καλοκαίρι επιτέλους!!!
Κέικ σήμερα... για τα παιδάκια, για το σχολείο, για τη θάλασσα, έχει τέλεια γεύση!!! Δοκιμάστε το....


Κέικ














Υλικά
350 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. μασκαρπόνε
500 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
4 βανιλίνες
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
Γλάσο
50 γρ. πραλίνα φουντουκιού
50 γρ. φυστικοβούτυρο
25-30 γρ. γάλα

Εκτέλεση














Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλευροβουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 25 εκ.
Τοποθετούμε τη μαργαρίνη και το μασκαρπόνε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αυξηθεί σε όγκο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αυξάνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, θέλει το χρόνο του, τουλάχιστον στα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί, πριν προσθέσουμε το άλλο.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τέλος το αλεύρι και το αλάτι μονομιάς. Χτυπάμε λίγο μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ανακινούμε ελαφρά για να γίνει επίπεδη η επιφάνεια του κέικ.
Ψήνουμε έως ότου το κέικ να πάρει χρώμα και όταν τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα εκείνη να βγαίνει καθαρή, για περίπου 1 ώρα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και το βγάζουμε πάνω σε σχάρα, να κρυώσει ομοιόμορφα.
Για το γλάσο
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και αφού κρυώσει καλά το κέικ γλασάρουμε το κέικ όπως θέλουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου