10 Ιουν 2016

Αλμυρά τραχανομπισκοτάκια!!!!


Καλημέρα!!! Παρασκευή σήμερα!!! Ξεκούραση και χαλάρωση!!! Αυτή η συνταγή είναι πολύ γευστική, πολύ υγιεινή και πολύ χορταστική. Η γεύση του θα σας θυμίσει τυροπιτάκι!! Τέλειο!!!


Τραχανομπισκοτάκια















Υλικά
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. μαργαρίνη
100 γρ.τραχανα γλυκό
220 ml χλιαρό γάλα
200 γρ.φετα τριμμένη
500 γρ.αλευρι για ολες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
σουσάμι και παπαρουνόσπορο για την επικάλυψη
2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
1 κουτ. γλυκου πάπρικα
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση














Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη μαργαρίνη και ξεκινάμε το χτύπημα με το γάντζο.
Προσθέτουμε τον τραχανά με το γάλα και το τυρί! Σιγά - σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και το θυμάρι, το πιπέρι, την πάπρικα και το αλάτι.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και φτιάχνουμε δυο μπαστουνάκια, τα τυλίγουμε με διάφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες.
Σε μια λαδόκολλα απλώνουμε το σουσάμι με το παπαρουνόσπορο και ρολάρουμε πάνω τα μπαστουνάκια.
Κόβουμε μπισκοτάκια 3 εκατοστών και τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Πατάμε λίγο να πλατύνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο βαθμούς για 25 - 30 λεπτά.

***Tips***
  • Μπορούμε να τα φτιάξουμε και ζυμώνοντας στο χέρι.
  • Προσθέτουμε ότι μυρωδικό θέλουμε και σε ότι ποσότητα εμείς επιθυμούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου