7 Φεβ 2017

Κουλούρια Θεσσαλονίκης...τα διαφορετικά!!!


Καλημέρα...μετά από αποχή σχεδόν ενός μήνα, επέστρεψα...
Όχι, δε σταμάτησα να μαγειρεύω...απλά είχα διάφορες δουλίτσες και λίγη όρεξη... Τώρα επέστρεψα και ελπίζω να σας αρέσουν οι δημιουργίες μου...


Κουλούρια...














Υλικά
150 γρ. αλεύρι σκληρό
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
λίγο αλάτι
30 γρ. ζάχαρη
280 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
2 φακελάκια ξερή μαγιά
Για τη γέμιση
τυρί κρέμα
Για την επικάλυψη
2 κ.σ. ζάχαρη
500 γρ.  χλιαρό νερό
σουσάμι
παπαρουνόσπορο
λιναρόσπορο
τυρί τριμμένο γκούντα

Εκτέλεση














Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μπολ ρίχνουμε το νερό με τη μαγία και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε για 5-6 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά. Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, ελαστική και εύκολη στο δούλεμά της. Η ζύμη θα ξεκινάει να ξεκολλάει απο τον πάτο. Λαδώνουμε τα τοιχώματα ενός μπολ και μεταφέρουμε την ζύμη να ξεκουραστεί εκεί μέσα σκεπάζοντάς το με μια μεμβράνη για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Γεμίζουμε ένα μπολ με το νερό (500γρ.) και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Λαδώνουμε τον πάγκο εργασίας μας, βάζουμε την ζύμη και κόβουμε σε 10 κομμάτια. 
Φτιάχνουμε μπαστουνάκια με τη ζύμη μας. Οσα θέλουμε τα γεμίζουμε με τυρί κρέμα και κλείνουμε καλά τη ζύμη μας.
Ετοιμάζουμε τα κουλούρια και τα βουτάμε ένα-ένα μέσα στο νερό με τη ζάχαρη.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι, λιναρόσπορο ή τυρί γκούντα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου