16 Φεβ 2017

Τούρτα cheesecake με κομματάκια mars...


Καλημέρα... Καλές Απόκριες να έχουμε... 
Ενα ωραίο γλυκάκι για να σας γλυκάνει αυτές τι γιορτινές μέρες...

Cheesecake
















Υλικά
Για τη βάση300γρ. σοκολατένια μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
150 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα300 ml. κρέμα γάλακτος
500 γρ.τυρί κρέμα
3 κουτ.γλυκού ζελατίνη
60 ml. νερό
70 γρ.ζάχαρη άχνη
3 σοκολάτες mars
Για τη γκανάζ
100 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση















Αλέθεται στο μούλτι τα μπισκότα και το βούτυρο, που ήταν προηγούμενος εκτός ψυγείου για να μαλακώσει, και απλώνεται το μίγμα σε καλούπι με διάμετρο 20 εκατοστά.
Βάζετε την ζελατίνη στο νερό να μαλακώσει και μετά την βράζετε για να λιώσει.
Χτυπάτε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει καλά. Και προσθέτετε το τυρί κρέμα τη ζελατίνη κ τη ζάχαρη άχνη. Στο τέλος ανακατεύετε και τις σοκολάτες mars σε κομματάκια. Απλώνετε πάνω απο τη βάση μπισκότων.
Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση και προσθέτετε την πραλίνα και ανακατεύτε έως ενωθεί. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε πάνω απο την κρέμα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου