20 Φεβ 2017

Μπουγάτσα με τυρί...


Καλημέρα!! Μια βδομάδα πριν τη Σαρακοστή και τα έθιμά μας θέλουν να τρώμε πίτες, καθ' όλη τη διάρκεια.
Αγαπημένη πίτα, άκρως χορταστική και με γεμάτη γεύση!!! Δοκιμάστε τη! Θα ενθουσιαστείτε!!! 


Μπουγάτσα...














Υλικά
1 λίτρο γάλα
2/3 κούπας σιμιγδάλι
3-4 κουτ. σούπας βούτυρο
 +1/2 κούπα λιωμένο(για τα φύλλα)
4 αυγά
300 γρ. φέτα
300 γρ. ανθότυρο
αλατοπίπερο
λίγο μοσχοκάρυδο
1/2 κιλό φύλλο κρούστας

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Βγάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, αφήνουμε 15λεπτά να κρυώσει το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο βαθμούς στον αέρα.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και θρυμματίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ρίχνουμε και ελάχιστο μοσχοκάρυδο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και προσθέτουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας ένα-ενα. Αφού βάλουμε τα μισά απλώνουμε απο πάνω τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι βουτυρωμένα ένα-ένα.
Χαράζουμε την πίτα μας και τη βρέχουμε ελαφρώς!
Ψήνουμε για 40λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε...και ζεστή και κρύα είναι το ίδιο νόστιμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου