5 Σεπ 2014

Γλυκά ψωμάκια γεμιστά…


Καλημέρα!!! Μια γλυκιά καλημέρα, με τα πιο γλυκά ψωμάκια!!! Υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!!



Υλικά για 30 ψωμάκια
Για τη ζύμη
700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1κουτ. Γλυκού Αλάτι
1 κουτ. Σούπας κανέλα
300 ml γάλα πλήρες χλιαρό
80γρ.βούτυρο (να μην είναι καυτό)
2 αυγά
Για τη γέμιση
Βούτυρο
Άλλειμα πραλίνας
Κανέλα
Καστανή ζάχαρη



Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα το αλάτι. Στη συνέχεια το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ζυμώνουμε τα υλικά για 8 με 10 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 2 ώρες ή μέχρι  να διπλασιαστεί σε όγκο (ανάλογα τη θερμοκρασία του δωματίου).


Αφού φουσκώσει ξαναζυμώνουμε και χωρίζουμε στα δυο. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο (σαν σφολιάτα). Την αλείφουμε με το βούτυρο και ρίχνουμε την κανέλα και την καστανή ζάχαρη. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια γύρω στα 5 εκατοστά.


Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το άλλειμα πραλίνας. Μόνο που αντικαθιστούμε την κανέλα και την καστανή ζάχαρη με το άλλειμα.

Στρώνουμε δυο ταψιά με λαδόκολλα και τα βάζουμε όλα με απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη να φουσκώσουν.





Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο και ψήνουμε τα ψωμάκια για 20 λεπτά.




Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Τρώγονται ευχάριστα και ζεστά και κρύα.






***Extra tips***
*Μπορούμε στα υλικά τις γέμισης να προσθέσουμε ότι εμείς θέλουμε. Ξηρούς καρπούς, σταφίδες, lemon curd και ότι άλλο σκεφτούμε…

**Και χωρίς γέμιση είναι πολύ νόστιμα!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου