1 Νοε 2015

Κολοκυθόπιτα τυρένια!!!


Καλημέρα και καλό μήνα!! Όμορφη Κυριακή να έχουμε!!! Νοέμβρης! Ήρθε το κρύο, οι αγκαλιές και η φωτιά στο τζάκι!!! Χρήματα βέβαια να έχεις να βάλεις και λίγο πετρέλαιο, γιατί αλλιώς, δύσκολα τα πράγματα!!! Πολύ κρύο!!!!
Οι κολοκύθες αυτή την εποχή υπάρχουν παντού!! Εκμεταλλευτείτε το για μια διαφορετική συνταγή!


Κολοκυθοτυρόπιτα!!!!


Υλικά















1 πακέτο φύλλο κρούστας
σουσάμι για πασπάλισμα
Για τη γέμιση
2 κιλά καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
4 αυγά
300 γρ. φέτα σε τρίμματα
100 γρ. gouda τριμμένο
1 κουταλιά αλεύρι από καλαμπόκι
 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος  
αλάτι  
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση















Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ξεκινάμε καθαρίζοντας την κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες. 
Είτε την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι σε λεπτές φέτες είτε την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. 
Προσθέτουμε την κολοκύθα και τη σοτάρουμε έως ότου πιει όλα τα υγρά της, 
περίπου 15΄. 
Τότε προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι. Αφήνουμε στη φωτιά 5΄­- 6΄. 
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας  το τριμμένο τυρί gouda, τα χτυπημένα αυγά, τον άνηθο και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ξεκινάμε στρώνοντας τα μισά φύλλα κάτω, λαδώνοντας τα ένα - ένα.
Ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 1 ώρα περίπου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου