19 Νοε 2015

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια!!!


Καλημέρα! Ένα παραδοσιακό φαγητό της Ελληνικής κουζίνας! Που μας πάει πίσω στα παιδικά χρόνια! Στο Κυριακάτικο γιορτινό τραπέζι! Αγαπημένες αναμνήσεις...όμορφες και γλυκές! Μια συνταγή που μου έμαθε η μαμά μου! Όπως και πολλά άλλα άλλωστε στον τομέα της μαγειρικής! Απολαύστε τη!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Υλικά
1/2 κούπα λάδι  
1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε μερίδες  
3 μέτρια κρεμμύδια (1 τριμμένο και τα 2 ροδέλες) 
250 γρ. σάλτσα τομάτας
2 ξυλάκια κανέλα  
2 σκελίδες σκορδο    
½  κούπα κρασί  
1 κουταλάκι ζάχαρη  
αλάτι - πιπέρι
Μακαρόνια Νο6
 
Εκτέλεση
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει.
Ρίχνουμε και σοτάρουμε τό κρέας καί από τις δύο πλευρές να ροδοκοκκινίσουν   Προς το τέλος, ρίχνουμε τό σκόρδο, το κρεμμύδι και σωτάρετέ το κι αυτό, ώσπου να μαραθεί.
Σβήνουμε μέ τό κρασί, προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας, την κανέλα, το αλάτι, και το πιπέρι. Ρίχνουμε νερό τόσο πού να καλύπτει το κρέας, σκεπάζουμε  την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα.
Αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να σερβίρουμε!
 
 
***Tips***
  • Χρησιμοποιούμε ότι ζυμαρικό επιθυμούμε.
  • Καλό θα είναι τα μακαρόνια να τα βάλουμε 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο το μοσχαράκι, για να είναι ζεστά και να μην χάσουν τη γεύση τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου