22 Νοε 2015

Ελιόψωμο...με λίγη φαντασία!


Καλησπέρα!!! Μπέρδεμα... Το ξεκίνησα για ελιόψωμο, αλλά μάλλον πρέπει να το ονομάσω κάπως αλλιώς! Γιατί έβαλα ότι βρήκα μέσα στην κουζίνα! Βέβαια βγήκε αρκετά καλό! Και η αλήθεια είναι ότι το άρωμα και η γεύση της ελιάς υπερισχύουν οπότε όλα καλά!!!
Ελιόψωμο!!















Υλικά

500γρ. αλεύρι
200γρ. ελιές ψιλοκομμένες
1 τομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας ηλιόσπορους(προαιρετικό)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
νερό χλιαρό (όσο σηκώσει)


Εκτέλεση















Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Αναμειγνύουμε σιγά - σιγά το αλεύρι με το νερό έως ώτου έχουμε ένα πηχτό μείγμα. Κάτι ανάμεσα σε κέικ και σε ζύμη ψωμιού.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το μείγμα μας, σε ένα ταψάκι που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 50λεπτά με 1 ώρα!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου