15 Νοε 2015

Κέικ ινδικής καρύδας ...σιροπιαστό!!!


Καλησπέρα! Ένα διαφορετικό κέικ! Με ινδική καρύδα και σιρόπι! Ίσως λίγο περίεργο, ειδικά για αυτούς που δεν τους αρέσει η καρύδα! Όμως μια δοκιμή σε αυτό το κέικ, ίσως πείσει και τους πιο αντίθετους!
Είναι τόσο αφράτο και τόσο σωστό το σιρόπι που του δίνει μια αίσθηση στο στόμα διαφορετική!
Δοκιμάστε το...Δεν λιγώνει! Δεν έχει πολύ σιρόπι! Είναι τέλειο!!!

Κέικ Ινδικής Καρύδας













Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 πακέτο μαργαρίνη
3 αυγά
ελάχιστο αλάτι
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200γρ.)
1 κούπα ινδική καρύδα (+ μισή κούπα για το πασπάλισμα)
Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό

Εκτέλεση
Ξεκινάμε από το σιρόπι. Πρέπει να είναι κρύο, όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 7-8 λεπτά από το σημείο κοχλασμού.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή ταψάκι διαμέτρου 24 - 26εκ.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι εναλλάξ με το γιαούρτι. Και τέλος την καρύδα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με μια κουτάλα σιγά - σιγά.
Πασπαλίζουμε με την καρύδα και το αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα να πιεί καλά το σιρόπι.

**Tips**
  • Αν δεν θέλουμε μπορούμε να μην πασπαλίσουμε με καρύδα.
  • Είναι πολύ ωραίο και κρύο από το ψυγείο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου