26 Φεβ 2016

Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και χυμό εσπεριδοειδών



Καλημέρα σας... Μια συνταγούλα για να δώσουμε μια άλλη γεύση στο κοτοπουλάκι μας.
Αγαπημένο με μια ωραία νότα γλυκόξινης κρούστας!!! Μια ακόμη υπέροχη συνταγή!!!

Μπουτάκια!!















Υλικά
4 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκι)
Για το μαρινάρισμα
2 πορτοκάλια ο χυμός 

1 λεμόνι ο χυμός 
4 κουταλιές της σούπας μέλι
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
4 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη 
πιπέρι

Εκτέλεση















Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα σε ένα ρηχό σκεύος. Βάζουμε μέσα τα μπουτάκια (όσο μπορούμε να καλυφθούν απο τη μαρινάτα)και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 νύχτα. 

Ψήνουμε τα μπουτάκια στα κάρβουνα, την ψηστέρια ή το γκριλ του φούρνου  για 25’ περίπου, γυρίζοντάς τα και απ' τις δύο πλευρές.

Συνοδεύεται υπέροχα με ρυζάκι με λαχανικά ή με πουρέ πατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου