7 Απρ 2016

Τα σταφιδοψωμάκια...


Καλημέρα!! Αντε...σιγά-σιγά να ζεσταίνει ο καιρός και να χαιρόμαστε τις ομορφιές της φύσης.Τα σταφιδοψωμάκια είναι φοβερά!! Δοκιμάστε τα!!











Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

25γρ. νωπή μαγιά

2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 φλ. τσαγιού χυμό από πορτοκάλι

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλ. τσαγιού σταφίδα ξανθιά

2 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό

1 κ.σ ζάχαρη 

1 κ.σ νερό 


Εκτέλεση










Ξεκινάμε με τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη  ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί.  Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10' να αφρίσει στην  επιφάνεια.   Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε και κάνουμε  λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το χυμό και λίγο λίγο ζυμώνοντας το χλιαρό νερό.  Η ζύμη είναι έτοιμη όταν καθαρίσουν τα τοιχώματα της λεκάνης και η ζύμη είναι εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια.  Τότε προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε για να μπουν μέσα στη  ζύμη.  Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 1 ώρα. Όταν φουσκώσει την αδειάζουμε στον πάγκο και πλάθουμε σε  μπαλάκια. Τα σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε  όγκο, περίπου για 45΄.   

 Χτυπάμε  το νερό και τη ζάχαρη με ένα πιρούνι). 

Τα ψήνουμε στους 180°C για 40λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου