17 Ιουλ 2014

Καρμπονάρα...η Ελληνική!!!




















    








  Καλημέρα!!! Σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή που έφτιαξα μόνη μου, αναζητώντας παραλλαγές για την αγαπημένη των περισσότερων σάλτσα καρμπονάρα!!! Την ονόμασα Ελληνική, γιατί πρόσθετα στην απλή συνταγή, τυρί φέτα, αλλά και  κρεμμύδι με σκόρδο!! Και είναι υπέροχη!!! Γευστική και διαφορετική!!! Δοκιμάστε τη...


Καρμπονάρα...η Ελληνική!!!















 

 

Υλικά για 4 Άτομα

500γρ. μακαρόνια (όσο βρασμένα προτιμάμε)

500ml κρέμα γάλακτος (χρησιμοποίησα με χαμηλά λιπαρά)

250ml φρέσκο γάλα (χρησιμοποίησα με χαμηλά λιπαρά)

6 Φέτες Μπέικον

6 Φέτες Γαλοπούλα

200γρ. Τυρί Φέτα

Κρεμμύδι , Σκόρδο

Μανιτάρια (Προαιρετικά)

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

















Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον και τη γαλοπούλα (χωρίς καμία λιπαρή ουσία) μέχρι να πάρουν χρώμα. Παράλληλα τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βγάζουμε τα αλλαντικά που έχουμε τσιγαρίσει και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια αν βάλουμε, χωρίς καμία λιπαρή ουσία. Μόλις αρχίζουν να βγαίνουν τα αρώματα, ρίχνουμε πάλι τα αλλαντικά μέσα για δυο λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
 
 












 


Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το πιπέρι αν βάλουμε. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι η σάλτσα μας να αρχίσει να δένει. Τότε τρίβουμε μέσα και τη φέτα..














 

Αφήνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε… Βάζουμε σε ένα πιάτο τα μακαρόνια και από πάνω τη σάλτσα μας. Εναλλακτικά ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ανακατεύουμε να πάει παντού και μοιράζουμε σε μερίδες.

 
 

***Προσοχή***

·         Τα μακαρόνια να μην λασπώσουν και να μην κρυώσουν.

·         Η σάλτσα μας να μην πήξει πολύ. Την αποσύρουμε από τη φωτιά αμέσως μόλις λιώσει το τυρί, γιατί θα σφίξει πολύ. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, την αραιώνουμε με λίγο γάλα ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου