28 Ιουλ 2014

Μελιτζανόπιτα... Λουκούμι!!!



Καλημέρα!! Μετά από ένα τέλειο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, ξανά πίσω στην καθημερινότητα!! Αυτή η τέλεια συνταγή θα σας κάνει να αρχίσετε την εβδομάδα σας όσο καλύτερα γίνεται!! Θα γίνει ανάρπαστη... Θα σκάσετε για την ακρίβεια...
Αλλά τα λόγια είναι περιττά αν δε τη δοκιμάσετε...
Θα περιμένω εντυπώσεις από την πρώτη δαγκωματιά!!!



Υλικά για 12 κομμάτια
 
4 μελιτζάνες φλάσκες
 
1 πακέτο φύλλο κρούστας
 
ελαιόλαδο
 
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
 
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
1,5 φλ. γάλα πλήρες (ζεστό)
 
250 γρ. κασέρι (τριμμένο)
 
Αλάτι,πιπέρι
 
Μοσχοκάρυδο
 
2 κ.σ. γάλα (για την επιφάνεια της πίτας)
 
Εκτέλεση
 Τρυπάω και ψήνω τις μελιτζάνες στο grill του φούρνου για 40’ με 50΄περίπου στην μέγιστη θερμοκρασία, μέχρι να μαυρίσει και να ζαρώσει η φλούδα τους και να μαλακώσει κι η σάρκα του. Χαράσσω την φλούδα, αφαιρώ την ψίχα κάθε μελιτζάνας και τοποθετώ σε σουρωτήρι να αφήσουν τα υγρά τους.
Ετοιμάζω την μπεσαμέλ για την γέμιση. Σε ένα σκεύος ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μόλις λειώσει προσθέτω το αλεύρι ανακατεύω μέχρι να σχηματισθεί μία όχι πολύ σφιχτή ζύμη. Προσθέτω σταδιακά και το ζεστό γάλα.
Αφού έχει γίνει η μπεσαμέλ, προσθέτω το τριμμένο κασέρι, λίγο αλάτι, το πιπέρι,  το μοσχοκάρυδο κι ανακατεύω. Προσθέτω και τη μελιτζάνα και ανακατεύω πολύ καλά. Δοκιμάζω και συμπληρώνω με αλάτι.
 Παίρνω ένα ταψί και το λαδώνω πολύ καλά και στην συνέχεια ξεκινάω με το στρώσιμο των φύλλων, τα οποία λαδώνω ένα προς ένα. Βάζω τα μισά ρίχνω τη γέμιση και συμπληρώνω με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα ένα ένα.
 Κόβω την πίτα σε κομμάτια και αλείφω την επιφάνεια της με τις 2 κ.σ. γάλακτος, για να γίνει τραγανό το φύλλο μας.
 Φουρνίζω την μελιτζανόπιτα για 45-50’ στους 180°C.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου