23 Ιουλ 2014

Χοιρινό στη λαδόκολλα!!!



Καλημέρα!!! Μια συνταγή της υπομονής, αλλά η γεύση της θα αποζημιώσει την αναμονή. Φτιάξε τη σε ένα γιορτινό τραπέζι, γα μεζέ με μπύρα, κρασάκι… Τέλειο! Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Υλικά για 4 Άτομα
1 κιλό χοιρινό για τηγανιά
χαλούμι
2 πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 πράσα
½ λεμόνι
Μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
 
 
 
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χοιρινό. Κόβουμε σε φετάκια το κρεμμύδι, το πράσο, το λεμόνι, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και κόβουμε τετράγωνα κομματάκια το χαλούμι. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μουστάρδα, κατά βούληση. Ανακατεύουμε να πάει παντού… Στρώνουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το κρέας με τα λαχανικά και το τυρί. Τυλίγουμε πολύ καλά και από το κάτω μέρος βάζουμε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180ο για 2 ώρες… ανοίγουμε μετά τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλη μισή ωρίτσα. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μας στο φούρνο να είναι ζεστό.
 
 
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
*Μην ανησυχήσετε από τα πολλά υγρά… Αφήνοντας το στο φούρνο θα απορροφηθούν και θα μείνει η σαλτσούλα…
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου