2 Ιαν 2016

Χοιρινό μπούτι στη σχάρα!!!!


 
Καλή σας μέρα! Καλή χρονιά! Καλή Πρωτομηνιά! Εύχομαι να περάσατε όμορφα!!!
Το 2016 ελπίζω να είναι ένα καλό και δημιουργικό έτος για όλους μας!!!
Η παρακάτω συνταγή δημιουργήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων και ήταν πεντανόστιμη!!! Φυσικά η αρχική συνταγή είναι απο το Ακη!!!! Αγαπημένος!!!
Και του χρόνου!!!

Χοιρινό Μπουτάκι
















Υλικά
2,5 κιλά χοιρινό μπούτι 
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
⅓ φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
¼ φλιτζανιού αλάτι χοντρό
¼ φλιτζάνι τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. κύμινο
30 σκ. σκόρδο λιωμένες

Εκτέλεση















Ανακατεύουμε το χυμό, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι, τη ρίγανη, το κύμινο, και το σκόρδο σε ένα μπολ και φτιάχνουμε τη μαρινάδα την οποία αφήνουμε.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε πλάγιες σχισμές σε όλη την επιφάνεια του κρέατος έτσι ώστε να μπορέσει η μαρινάδα να περάσει μέσα στο κρέας.
Το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το χοιρινό. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για ενα βράδυ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ψήνουμε το χοιρινό πάνω σε μία σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψάκι για να πέφτουν τα λίπη του. Ραντίζουμε το χοιρινό με τη μαρινάδα κάθε 30 λεπτά, για περίπου 3,5 με 4 ώρες δηλαδή.(Ανάλογα τα κιλά του κρέατος).

  • Για γαρνιτούρα εμείς προτιμήσαμε πατατούλες!!! Ψημένες με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο κύμινο!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου