26 Ιαν 2016

Μανιτάρια με κονιάκ και σκόρδο!!!


Καλημέρα!! Μια ακόμη χειμωνιάτικη και κρύα μέρα!! Ελπίζω να είστε όλοι καλά.
Μανιτάρια!! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, για κάθε περίσταση. Ωραία γεύση και τέλειο άρωμα.

Μανιτάρια!!















Υλικά
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
800 γραμμ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια 
4 κ.σ. κονιάκ
1/3 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο  
αλάτι  
πιπέρι


Εκτέλεση















Δεν πρέπει να πλένουμε τα μανιτάρια, ιδίως τα πλευρώτους και τα πορτομπέλο, 
κάτω από τρεχούμενο νερό γιατί απορροφούν υγρά που αργότερα αποβάλλουν  στο μαγείρεμα και έτσι νερώνουν τη σάλτσα. Είναι προτιμότερο να τα  σκουπίσουμε με νωπή πετσέτα. Αφού καθαρίσουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μεγάλο τηγάνι  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1΄, ίσα να μοσχομυρίσει (όχι να πάρει χρώμα, γιατί θα πικρίσει).  Προσθέτουμε τα μανιτάρια και δυναμώνουμε τη φωτιά. Τα ανακατεύουμε  με σπάτουλα για να λαδώσουν ομοιόμορφα και αφήνουμε να σοταριστούν  για 3΄­- 4΄ σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το  μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. 
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα μανιτάρια στη φωτιά για 2΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου