14 Ιαν 2016

Γουρουνάντερα...




Καλημέρα!! Μπορεί οι γιορτές να τελείωσαν, αλλά οι γιορτινές συνταγές δε λένε να σταματήσουν.
Τα γουρουνάτερα είναι μια παραδοσιακή λιχουδιά που βρίσκουμε σε πολλές περιοχές τις Ελλάδας, με διαφορετικές ονομασίες και παραλλαγές στη συνταγή!!!
Στον τόπο μου τα ονομάζουμε γουρουνάντερα και είναι τέλειος μεζές!!!

Γουρουνάντερα



















    Υλικά


  • 2 χοιρινά έντερα
  • 1 κιλό κιμά μοσχάρι
  • 1 κιλό κρέας χοιρινό (λιανισμένο)
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ρύζι (2 χούφτες)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι,
  • ρίγανη
  • κύμινο
  • μπαχάρι
  • αλάτι 
  • Εκτέλεση
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός απο τα έντερα σε ένα μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο.
  • Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα με άφθονο νερό και ξύδι. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό μπολ.
  • Υστερα γεμίζουμε τα έντερα με ένα κουτάλι ή με τη βοήθεια ενός χωνιού!
  • Όταν το γεμίσουμε, δένουμε σφιχτά τις άκρες και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλα και κάνουμε μικρές τρυπούλες σε διάφορα σημεία για να φεύγουν οι

    ατμοί και να μη σκάσει το έντερό μας.
  • Τα ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου στους 180ο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με τζατζίκι χειροποίητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου