17 Ιαν 2016

Εκλέρ με γέμιση σοκολάτας γάλακτος!!!



Καλημέρα!!! Ενα γλυκάκι που θα ξυπνήσει τον ουρανίσκο σας!! Δεν είναι δύσκολο και η γεύση του θα σας αποζημιώσει!!! Φυσικά τη συνταγή την πήρα απο τον αγαπημένο μου Άκη!!!



Εκλέρ !!!!!















Υλικά
Για τη γέμιση
500 ml γάλα
2 βανιλίνες
6 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
2 εκ. τζίντζερ φρέσκο κομμένο σε 4-5 ροδέλες
60 γρ. κορν φλάουερ
30 γρ. βούτυρο
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Για τη ζύμη
250 ml νερό
110 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
128 γρ. αλεύρι
3-4 μεγάλα αυγά
1 αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό, ελαφρώς χτυπημένο για το άλειμμα

Για την επικάλυψη
180 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση












Για τη γέμιση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Μέσα στους κρόκους, ρίχνουμε το κορν φλάουερ και τη μισή ζάχαρη. Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. από το γάλα για να δώσουμε υγρασία στο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σ'ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα και το τζίντζερ μας, κομμένο σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις βράσει ελαφρώς, αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το τζίντζερ και όλο το γάλα το προσθέτουμε σιγά σιγα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Και πάλι, όλο το μείγμα, το τοποθετούμε πίσω στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει σφιχτό. Βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε με ένα κουταλάκι και αν έχει γεύση κορν φλάουερ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμα και πάνω στη φωτιά.
Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το βούτυρο.
Αδειάζουμε την πατισερί μας σ'ένα ταψάκι, την απλώνουμε και με μία μεμβράνη φροντίζουμε να κλείσουμε το ταψί μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να κρυώσει τελείως η πατισερί.

Για τη ζύμη
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Τοποθετούμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε 2 λεπτά με το σύρμα. Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά μας και περιμένουμε να απορροφούνται για να ρίχνουμε κάθε επόμενο.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, το βάζουμε σε ένα κορνέ (ή αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι σούπας).
Σε 2 ταψιά με λαδόκολλα, αφού έχουμε κολλήσει με λίγο ζυμάρι τη λαδοκολλα από κάτω, σχηματίζουμε λωρίδες από σου - εκλέρ.
Σε ένα μπολάκι, σπάμε 1 αυγό με 1 κ.σ. νερό (ή γάλα) και ανακατεύουμε. Με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού περνάμε με ένα πινέλο τα σου 1 φορά.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.

Συναρμολόγη
Ρίχνουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και την ανακατέυουμε για να ζωντανέψει. Βάζουμε όλη τη γέμιση σε ένα κορνέ και κάνουμε μια μικρή τρυπούλα στο κορνέ μας.
Κάνουμε 2 τρύπες στην κάτω μεριά των εκλέρ και γεμίζουμε με τη γέμιση του κορνέ.
Για την επικάλυψη
Σπάμε σε κομμάτια τη λευκή κουβερτούρα και τη λιώνουμε στα μικροκύματα για 1 -1,5 λεπτά στα 800 watt ή με τη διαδικασία του μπεν μαρι. Στη συνέχεια, την ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Περιχύνουμε πάνω στα σου- εκλέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου