27 Μαΐ 2016

Κέικ με παπαρουνόσπορο!!!

Καλημέρα!!! Επιτέλους, ήλιος, ζέστη, καλοκαίρι! Το σκηνικό του καιρού άλλαξε, ελπίζω και η διαθεσή μας!!! Κέικ σήμερα!! Για τα παιδιά μας, για τους αγαπημένους μας ανθρώπους, για εμάς!!!










Υλικά
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ. μαργαρίνη
350γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50γρ. ζάχαρη καστανή
5 αυγά
100ml γάλα
150ml κρέμα γάλακτος
2 Βανίλιες
3 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορο


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά – σιγά τη ζάχαρη. Όταν ενωθούν καλά, ρίχνουμε και τα αυγά ένα – ένα. Τα αφήνουμε να χτυπηθούν για 3 με 5 λεπτά και προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι και το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε και τις βανίλιες.  
Προσθέτουμε το παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να πάει παντού!
Αλείφουμε και αλευρώνουμε καλά 2 φόρμες μακρόστενες ή ότι άλλο εμείς θέλουμε. (Εγώ φτιάχνω μια φόρμα κέικ και τα υπόλοιπα σε φορμάκια μικρά.
Βάζουμε στο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι να δούμε αν έχει ψηθεί.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε για 10  λεπτά και ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου