23 Μαΐ 2016

Κοκ ταψιού!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους! Γλυκάκι σήμερα, αγαπημένο απο τα παιδικά μας χρόνια που φτιάχτηκε για τη γιορτή της μαμάς μου που ήταν το Σάββατο...

















Υλικά
Παντεσπάνι
4 αυγά
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. σούπας γάλα
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις(κοσκινισμένο)
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κάψουλες βανίλιας
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
1 φλιτζ. ζάχαρη
4 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
3 κουτ. σούπας αλεύρι
Γλάσο
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση















Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς.
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι, ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε για 10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το γάλα αφού τα έχουμε ανακατέψει.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε μέσα το αλεύρι. το μπέικιν και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί το αλεύρι προσέχοντας να μη χάσουμε τον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 28εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά!
Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρύο γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Οταν είναι έτοιμη αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει μαζί με το παντεσπάνι.
Αφού κρυώσουν προσθέτουμε την κρέμα πάνω απο το παντεσπάνι και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω στη σοκολάτα και ομογενοποιούμε.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το απλώνουμε πάνω απο την κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες να δέσουν οι γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου