30 Μαΐ 2016

Λικέρ Φράουλα!!!


Καλημέρα!! Τι μου κάνετε?? Καλή εβδομάδα! Εύχομαι και ελπίζω να περάσατε ένα όμορφο Σαβ/κο και η εβδομάδα που ξεκινά να είναι υπέροχη!!
Λικεράκι φράουλας, γευστικότατο!!! Τέλειο!!! Δοκιμάστε το!!! Θα σας ενθουσιάσει!!


Λικέρ














Υλικά
1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες καθαρισμένες) 
700 ml βότκα 
500 γρ. ζάχαρη
5 αστεροειδή γλυκάνησα
2 βανίλιες


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε βαθύ μπολ.  Τις περιχύνουμε με την βότκα, ρίχνουμε τα αστεροειδή γλυκάνισα και τις βανίλιες και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, όπου το  αφήνουμε για 3 μέρες. Στο διάστημα αυτό θα παρατηρήσουμε ότι οι φράουλες ασπρίζουν. 
Μετά τις 3 μέρες βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, αφαιρούμε τις φράουλες,  σουρώνουμε το υγρό και προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά!  Αφήνουμε το μπολ εκτός ψυγείου για 2 μέρες, σε σκιερό μέρος.  2­-3 φορές την ημέρα ανακατεύουμε το περιεχόμενο, ώστε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. 
Το λικεράκι μας είναι έτοιμο. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου