25 Μαΐ 2016

Πιτούλες με κιμά που μας περίσσεψε...


Καλημέρα!!! Ομορφη μέρα!! Ηλιος, ζέστη!! Επιτέλους καλοκαίρι!!! Ελπίζω να μη φύγει ο ήλιος πια!!!!
Σήμερα μια συνταγούλα γιατί δε πετάμε τίποτα!! Και τι καλύτερο απο μια ωραία πιτούλα με τον κιμά που μας περισσέψε!!







Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 440γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό για το ψήσιμο
  • λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
  • Για τη γέμιση
  • 300γρ. κιμάς που μας περίσσεψε
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πράσο (το άσπρο μέρος)
  • 150γρ. γραβιέρα
  • 50γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο κουκουνάρι


    Εκτέλεση


    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μίγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο.

    Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.

    Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα.

    Αναμειγνύουμε τα υλικά για τη γέμιση, αφού στραγγίσουμε καλά τον κιμά απο τα υγρά του.

    Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο.

    Απλώνουμε σε κάθε ζυμαράκι που έχουμε ανοίξει τον κιμά και το τυλίγουμε σε ρολό...αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς, για 40 - 45 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου