12 Ιαν 2015

Βασιλόπιτα!! Κέικ πορτοκαλιού!!!




Καλησπέρα!! Αν και λίγο αργά, είπα να βάλω την αγαπημένη βασιλόπιτα!!! Είναι ένα τέλειο κέικ πορτοκαλιού που φυσικά μπορείτε να το φτιάξετε όλο το χρόνο... Είναι τέλειο!!!! Δοκιμάστε το!!!
Η διακόσμηση δεν μου πέτυχε πολύ φέτος...


Βασιλόπιτα!! Κέικ πορτοκαλιού!!!


Υλικά

3 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού μαργαρίνη (τύπου βιτάμ)
1 1/2 φλυτζανιού χυμό πορτοκαλιού
4 αυγά
2 κουτ. κοφτά μπαίκιν πάουντερ
1 κουτ. κοφτό σόδα
2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη  
200 γρ. Λευκή κουβερτούρα
100 γρ. Μαύρη κουβερτούρα


Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και το αφήνουμε στην άκρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την πάουντερ.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσει. Ρίχνουμε τους κρόκους ένα - ένα και εξακολουθούμε το χτύπημα.
Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιών και το προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαργαρίνη και στη συνέχεια εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα.
Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. βγάζουμε τη βασιλόπιτα κέικ και την αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.

Παράλληλα Λιώνουμε τη Λευκή κουβερτούρα και απλώνουμε πάνω στο κέικ.
Αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει και λιώνουμε και την Μαύρη κουβερτούρα.
Σχεδιάζουμε πάνω ότι εμείς θέλουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου