18 Ιαν 2015

Γλυκό ψυγείου... (Με βάση απο μελομακάρονα - βασιλόπιτα)




Επειδή τίποτα δεν πάει χαμένο... μια συνταγή με περισσέματα από μελομακάρονα και βασιλόπιτα! Είναι πανεύκολη! Οικονομική και νόστιμη!!!

Γλυκό ψυγείου!!!!!!!

















Υλικά

Περισσέματα από μελομακάρονα και βασιλόπιτα
Βούτυρο Λιωμένο
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτας
Γάλα όσο χρειάζεται το άνθος
1 κρέμα γάλακτος
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
Τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι τα μελομακάρονα και τα κομμάτια της βασιλόπιτας. Τα κάνουμε τρίμμα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά στο φούρνο.
Παράλληλα φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το άνθος.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη έως ότου αφρατέψει και σφίξει καλά. 
Απλώνουμε πάνω από το άνθος αραβοσίτου, την σαντιγί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτας.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου