31 Ιαν 2015

Πέννες με κόκκινη σάλτσα και χωριάτικα λουκάνικα!!!



Καλημέρα! Ψάχνοντας να βρω το φαγητό της ημέρας, θυμήθηκα τα λουκάνικα που είχα στο ψυγείο και αποφάσισα να αυτοσχεδιάσω... Ένα απλό και λιτό πιάτο με κάποιες πινελιές από παράδοση, συνδυασμένες αρμονικά μεταξύ τους. Δοκιμάστε το... και δεν θα χάσετε!!! Σας το εγγυάμαι...


Πέννες με κόκκινη σάλτσα και χωριάτικα λουκάνικα!!!





















Υλικά (για 2 άτομα)
300γρ. πέννες
3 λουκάνικα χωριάτικα
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
150γρ. πάστα τομάτας
500 ml νερό (ίσως και λίγο παραπάνω)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο
μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει, και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα φτιάχνουμε και τη σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, να μαραθούν λιγάκι. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μπουκιές και τα ρίχνουμε μέσα να τσιγαριστούν. Όταν πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το τσίπουρο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη πάστα τομάτας και το νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σουρώνουμε τις πέννες και τις κρατάμε ζεστές έως ότου ετοιμαστεί η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμη σερβίρουμε τις πέννες, με τη σάλτσα και στολίζουμε με φυλλαράκια μαϊντανού.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου