25 Ιαν 2015

Γλυκό του κουταλιού νεράντζι!






Καλησπέρα!! Ελαφρύ γλυκάκι... Γλυκό του κουταλιού!!! Τα αγαπημένα μας ελληνικά γλυκά!!! Ένα από αυτά και η φλούδα νεραντζιού!! Πραγματικά γλυκόπικρη τέλεια γεύση!!! Δοκιμάστε το!!!


Νεραντζάκι!!!




















Υλικά
1 κιλό και 280 γρ. φλούδα νεραντζιού
1 κιλό και 600 γρ. ζάχαρη
3 φλ. τσ. νερό
1 κουτ. χυμό λεμονιού


















Εκτέλεση
Παίρνουμε νεράντζια με χοντρή φλούδα, τα καθαρίζουμε πολύ καλά και τα τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη να φύγει το εξωτερικό τις φλούδας. Τα ρίχνουμε σε κρύο νερό, να ξεπλυθούν καλά και τα χαράζουμε τη φλούδα σε 6 ή 8 κομμάτια.
Αφαιρούμε με μαχαιράκι τις φλούδες και τυλίγουμε κάθε μια φλούδα σε ρολό και την περνάμε σε βελόνα με χονδρή κλωστή. Περνάμε στην κλωστή 15 με 20 φλούδες, δένουμε την κλωστή και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε σε κρύο νερό 8 με 10 ώρες, αλλάζοντας το νερό ανά 2 ώρες, για να ξεπικρίσουν. Βάζουμε το νερό με ζάχαρη να βράσει επί 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το νεράντζι αφού πρώτα το βγάλουμε από την κλωστή. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε 12 με 15 ώρες. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε να δέσει το γλυκό. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου