8 Φεβ 2015

Παστίτσιο!!!




 Καλημέρα. Τι κάνετε?? Παστίτσιο!! Κυριακή σήμερα. Αγαπημένο φαγητό της Ελλάδας και πως δεν θα μπορούσε να είναι!! Λιώνει στο στόμα!!! Απλά Υπέροχο!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Υλικά

1 πακέτο, ή 500 γραμ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο, (ή Νο. 5)
200 γρ. τυρί φέτα + λίγο ελαιόλαδο

    Για τη σάλτσα κιμά

500 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
1/3 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

300 γραμ. πάστα τομάτας
1 φλυτζ. τσαγιού κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κρασοπότηρο νερό

    Για την μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 κρόκους
Κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
 
 
Εκτέλεση
Για τα μακαρόνια: Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο παγωμένο νερό. Τα αφήνουμε στην άκρη και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και αφού κρυώσουν λίγο προσθέτουμε και τη φέτα.
 
Για τον κιμά: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά , τον κιμά για 5΄περίπου.Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 3΄περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε την πάστα τομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Τελειώνουμε με το νερό.
Σκεπάζουμε τον κιμά και σιγοβράζουμε για 25΄- 30΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του.

 
Για την μπεσαμέλ:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά - σιγά ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε 2 κρόκους, αλάτι και πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Συναρμολόγηση
Σε ένα ταψί ή πυρεξ απλώνουμε τα μακαρόνια και από πάνω ρίχνουμε τον κιμά. Απλώνουμε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ και την πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε το αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου