10 Φεβ 2015

Τυρόπιτα Στριφτή!!




Καλησπέρα!!! Κρύο πάλι!!! Πολύ κρύο!!! Και τι καλύτερο από μια νόστιμη, ζεστή και αχνιστή πιτούλα... Με λίγα υλικά και πολύ πολύ τραγανή!!! Μη διστάσετε να την φτιάξετε και μην σαν φανεί μπελάς επειδή είναι στριφτή!!! Γίνεται πολύ γρήγορα!!! Και πιστέψτε με είναι απόλαυση!!!!!!!

Στριφτοτυρόπιτα!!!!!
















Υλικά (Για 2 μικρές ή 1 μεγάλη)
1 πακέτο φύλλο κρούστας
400 γρ. ανθότυρο
400 γρ. τυρί φέτα
4 αυγά
πιπέρι
μοσχοκάρυδό (προαιρετικά)
3 κουτ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη ή λάδι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε ξεπαγώνοντας το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη γέμιση θρυμματίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο. Σπάμε μέσα τα αυγά, ρίχνουμε το πιπέρι και αν βάλουμε μοσχοκάρυδο! Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
ανοίγουμε τα φύλλα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Παίρνουμε τα φύλλα ένα - ένα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για κάθε φύλλο. Δηλαδή: Απλώνουμε το φύλλο το βουτυρώνουμε και στην άκρη του φύλλου από την μεγαλύτερη πλευρά απλώνουμε τη γέμιση. Γυρίζουμε το φύλλο τυλίγοντας τη γέμιση μέσα. Κάπου στη μέση (του τυλίγματος) διπλώνουμε τις άκρες και συνεχίζουμε να τυλίγουμε.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί στρογγυλό ή δυο πιο μικρά και βάζουμε μέσα το τυλιγμένο φύλλο σχηματίζοντας σαλιγκάρι. Το επόμενο φύλλο το συνεχίζουμε από το τέλος του προηγούμενου.
Όταν έχουμε τελειώσει με όλα τα φύλλα, βουτυρώνουμε και από πάνω την πίτα μας και την τρυπάμε με ένα πιρούνι για να αναπνέει.
Ψήνουμε στους 170ο στον αέρα για 40 - 45 λεπτά.
Βγάζουμε την πίτα μας, της αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου