14 Μαρ 2015

Ρεβίθια κοκκινιστά με μπάμιες!!


Καλησπέρα!!! Ρεβίθια και μπάμιες... Δύσκολα φαγητά! Είναι λίγοι αυτοί που τρώνε και τα ρεβίθια και τις μπάμιες. Και εγώ δύσκολα θα τα έτρωγα, ειδικά τα ρεβίθια, αλλά ποτέ μην λες ποτέ!
Βρήκα τη συγκεκριμένη συνταγή στο διαδίκτυο και ομολογώ να πω πως μου κέντρισε το ενδιαφέρον!!!
Και να που έγινε κιόλας! Και είναι τόσο μα τόσο γευστικό φαγητό! Απλά υπέροχο!!! Ειδικά για τις μέρες που νηστεύουμε!! Δοκιμάστε το!!!


Ρεβίθια και Μπάμιες!!!




















Υλικά:

100 γρ. ρεβίθια

500 γρ. μπάμιες

10 κρεμμυδάκια για στιφάδο ή 5 μεγάλα κομμένα στη μέση

4 σκ. σκόρδο σε φετούλες

200 ml χυμό τομάτας 

600 ml νερό

20 ml ξύδι

αλάτι

πιπέρι



Εκτέλεση:
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε κρύο νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα ρίχνουμε τα ρεβίθια σε νερό που βράζει για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Παράλληλα βάζουμε τις μπάμιες σε ένα μπολ με νερό και το ξύδι.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά και συνεχίζουμε  με  το σκόρδο,  προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον χυμό τομάτας και  τα  600 ml νερό . 
Σιγοβράζουμε 1 ώρα περίπου, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί.
Αφού σουρώσουμε  τις  μπάμιες  τις  ρίχνουμε  στην  κατσαρόλα,  όταν τα  ρεβίθια έχουν  μαλακώσει.
Τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά περίπου, έως να δέσει η σάλτσα τους. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου