11 Μαρ 2015

Κριτσίνια Καρότου!!!



Καλημέρα!!! Καλημέρα!!! Εδώ είμαι πάλι!!! Μια ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ συνταγούλα για τα αγαπημένα μας σε όλους κριτσινάκια!!! Υγιεινά και μας κόβουν λίγο την όρεξη!!! Φτιάξτε τα... για τη δουλειά, το σχολείο τον παιδιών, ή για οτιδήποτε κάνετε μέσα στη μέρα!!! Είναι τέλεια!!!

Κριτσινάκια..........





















Υλικά (για 20 περίπου κριτσίνια)

1 καρότο μεγάλο τριμμένο

1 φλυτζάνι ηλιέλαιο

1/4 φλυτζανιού νερό

1 κουτ.γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού baking powder

Πιπέρι

6 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο

 Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)






Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ (εκτός από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το οποίο θα υπολογίσουμε ζυμώνοντας) και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που να μην σπάει.Πλάθουμε τα κριτσίνια σε ότι μέγεθος και σχέδιο θέλουμε . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25  λεπτά  στους  200  βαθμούς.


***Tips***

* Αν δεν έχουμε καλαμποκάλευρο, συμπληρόνουμε από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, είναι το ίδιο νόστιμα.

** Στο τέλος του ψησίματος, λίγο πριν τα βγάλουμε, αν θέλουμε τα βάζουμε στο γκρίλ του φούρνου για 2 λεπτά να ξεροψηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου