18 Δεκ 2015

Γαλακτομπούρεκο...χωρίς γάλα!!!


Καλημέρα!!! Δε σας ξέχασα...έχω δυστυχώς ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου!!! Και μου είναι αρκετά δύσκολο να ανεβάζω συνταγές...
Έμεινα λίγο πίσω, αλλά ελπίζω να ξεμπερδεύω γρήγορα. 
Τελειο γλυκό...Απλά ΥΠΕΡΟΧΟ!!!


Νερομπούρεκο

















Υλικά:

4 κούπες νερό

 1 1/2 κούπα ζάχαρη

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

8 φύλλα κρούστας

100 γρ. μαργαρίνη 

(αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος του νέρού με φυτικό γάλα, όπως γάλα σόγιας, γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας)

Για το σιρόπι

1 κούπα ζάχαρη

1κούπα νερό


Εκτέλεση:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βράζουμε για 5-7 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και  ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Κατόπιν, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η  κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.

Σε ένα ταψί , καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε τα 5 φύλλα κρούστας καλά βουτυρωμένα ένα - ένα , κατόπιν απλώνουμε την κρέμα  και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα.

Χαράσσουμε ελαφρά την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα φύλλο μας.

Μόλις βγάλουμε την πίτα μας από τον φούρνο, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Τη αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου