Καλημέρα!!! Τι κάνετε?? Εχει βάλει αρκετό κρύο!!! Και είναι όμορφες οι γιορτινές μέρες!! Ελπίζω να περνάτε όμορφα και να χαμογελάτε!!!
Οι πατατοκροκέτες έγιναν γιατί η πατάτα είναι αγαπημένη μας!! Και ψάχνουμε τρόπους να την τρώμε με κάθε τρόπο!!
πατατοκροκέτες!!!
Υλικά
1 κιλό πατάτες
200 γρ. gouda
2 κρόκους αυγών
2 αυγά
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Τριμμένη φρυγανιά
λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Αφήνουμε λόγο να κρυώσουν και πολτοποιούμε .
Προσθέστε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και δύο κρόκους αυγών, το αλάτι το πιπέρι και το
μοσχοκάρυδο για γεύση. Προσθέστε μία ή δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά στο
μείγμα, εάν είναι πολύ υγρό.
Κόβουμε το τυρί σε κύβους . Πλάθουμε τις κροκέτες τοποθετούμε σε κάθε μια κροκέτα ένα
κύβο του τυριού, και στη συνέχεια το περνάμε από το χτυπημένο αυγό και την τριμμένη
φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε λάδι , στη συνέχεια στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου