28 Δεκ 2015

Πατατοκροκέτες!!!




Καλημέρα!!! Τι κάνετε?? Εχει βάλει αρκετό κρύο!!! Και είναι όμορφες οι γιορτινές μέρες!! Ελπίζω να περνάτε όμορφα και να χαμογελάτε!!!
Οι πατατοκροκέτες έγιναν γιατί η πατάτα είναι αγαπημένη μας!! Και ψάχνουμε τρόπους να την τρώμε με κάθε τρόπο!!

πατατοκροκέτες!!!















Υλικά

1 κιλό πατάτες 

200 γρ. gouda 

2 κρόκους αυγών

2 αυγά

100 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Τριμμένη φρυγανιά 

λάδι για το τηγάνισμα

Αλάτι

Πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Αφήνουμε λόγο να κρυώσουν  και πολτοποιούμε .
Προσθέστε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και δύο κρόκους αυγών, το αλάτι το  πιπέρι και  το μοσχοκάρυδο για γεύση.  Προσθέστε μία ή δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά στο μείγμα,  εάν είναι πολύ υγρό.
Κόβουμε το τυρί σε κύβους . Πλάθουμε τις κροκέτες τοποθετούμε  σε κάθε  μια κροκέτα  ένα κύβο του τυριού, και στη συνέχεια το περνάμε από το  χτυπημένο αυγό και την  τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε λάδι , στη συνέχεια στραγγίζουμε  σε χαρτί  κουζίνας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου