30 Δεκ 2015

Πίτσα σπέσιαλ!!!!!!!!!!!!!!


Καλημέρα σας!!! Τελευταίες μέρες του 2015!!! Δύσκολος χρόνος! Με αλλαγές, με προβλήματα. Αλλά όπως λέει και ένα Χριστουγεννιάτικο τραγούδι..."Μα κι αν φύγεις μακριά μας, στην καρδιά μας πάντα ζει, κάθε λύπη και χαρά μας, που περάσαμε μαζί!!!".
Μια πολύ ωραία συνταγή!! Σε κάθε πάρτυ και γιορτή γίνεται ανάρπαστη!!!

Πίτσα















Υλικά

Για τη ζύμη

2 ¼ φλυτζ. Αλεύρι

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού αλάτι

½ φλυτζ. Μαργαρίνη

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

10 κουτ. σούπας γάλα

Για τη σάλτσα

150γρ. σάλτσα τομάτας

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Για τη γέμιση

300 γρ. τυρί τριμμένο που λιώνει

100γρ. πάριζα σε κύβους

10 φέτες μπέικον

2 πιπεριές σε ροδέλες

100γρ. μανιτάρια

 

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε και τη σάλτσα τομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Το αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις και το βγάζουμε από τη φωτιά να κρυώσει.

Για τη ζύμη

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το αυγό, το γάλα και πλάθουμε έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη. Σε μια αλευρωμένη επιφάνια, ανοίγουμε το φύλλο σε ότι σχήμα θέλουμε.

Συναρμολόγηση

Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί.

Απλώνουμε τη σάλτα. Από πάνω βάζουμε τις φέτες μπέικον, τα κυβάκια πάριζα, τα μανιτάρια σε φετάκια και τις πιπεριές.

Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35-40 λεπτά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου