26 Δεκ 2015

Τούρτα με κρέπες!!!


Χρόνια πολλά!!! Ελπίζω να περάσατε όμορφα!!! Εμείς περάσαμε καταπληκτικά!!!
Σας εύχομαι να περάσετε ακόμα πιο όμορφα!!! Χαρούμενες γιορτές!!!

Μια τούρτα που βρήκα φυσικά απο το μάγειρα της καρδιάς μας Ακη Πετρετζίκη!!!
Είναι εκπληκτική!!!!
Δοκιμάστε τη...

Τούρτα!!!















Υλικά

Για τις κρέπες

600 γρ. γάλα

 4 αυγά

 250 γρ. αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

50 γρ. σπορέλαιο

Για την τούρτα

450 γρ. πραλίνα

330 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

4 μπανάνες ώριμες, κομμένες σε κομμάτια

 200 γρ. γεμιστά μπισκότα

λίγο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
 
Εκτέλεση

Χτυπάμε με το σύρμα σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λαδώνουμε ελάχιστα τον πάτο του και ρίχνουμε μια γεμάτη κουτάλα από το μείγμα. Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές χωρίς να πάρει πολύ χρώμα και αφήνουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. 
Για να κάνουμε τη σαντιγί χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα και όταν ξεκινάει να αφρατεύει ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη μέχρι να γίνει ένα λείο γυαλιστερό μείγμα. 
Στήνουμε την τούρτα μας βάζοντας μια κρέπα στον πάτο του δίσκου μας. Από πάνω αλείφουμε με πραλίνα φουντουκιού, σκορπάμε κομμάτια από μπανάνα και σπάμε μπισκότο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες μας, βάζοντας την μία πάνω στην άλλη. 
 Όταν είναι έτοιμος ο πύργος μας, απλώνουμε τη σαντιγί από πάνω και γύρω γύρω από την τούρτα. Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να δέσει η τούρτα πριν κόψουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου