24 Δεκ 2015

Σπανακοπιτάκια!!!



Καλημέρα!!! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! Να περάσετε όμορφα!! Ας αφήσουμε λίγο τα προβλήματα στην άκρη και ας Χαμογελάσουμε!!! Για τα παιδιά, για τους αγαπημένους μας ανθρώπους!!Ας χαρούμε!!! Και ας κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε την κατάσταση που μας στεναχωρεί!!!
Τα σπανακοπιτάκια τα έφτιαξα πρώτη φορά και βγήκαν πολύ γευστικά!!!
Φαγώθηκαν όλα στο πάρτυ μας!! Δοκιμάστε τα!!!

Σπανακοπιτάκια!!!















Υλικά
250γρ. φύλλο κρούστας
1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
150γρ. τυρί φέτα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε με άφθονο νερό και το ψιλοκόβουμε. Μετά το βάζουμε σε σουρωτήρι και πασπαλίζουμε με αλάτι. Στύβουμε με τα χέρια να βγάλει όλα τα υγρά τους.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε σε ροδέλες μαζί με τα φυλλαράκια τους. Βάζουμε σε βαθύ μπολ το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, το άνηθο. Προσθέτουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο, τη φέτα χοντροκομμένη, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες πλάτους 8 εκατοστών περίπου.
Παίρνουμε μια κουταλιά απο τη γέμιση και την τοποθετούμε κατά μήκος της στενής πλευράς του φύλλου. Ρολάρουμε το κάθε κομμάτι φύλλο, δίνοντας σχήμα φλογέρας.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου