10 Δεκ 2014

Μπακλαβάς... της νηστείας!!!!

 

Καλησπέρα!!! Μπακλαβάς...Τραγανός και γευστικός!!! Κλασικά ο μπακλαβάς γίνεται με βούτυρο. Αυτός είναι φτιαγμένος με μαργαρίνη, για να μας συντροφεύει στις μέρες της νηστείας. Είναι τέλειος... Δοκιμάστε τον οπωσδήποτε!!!



Μπακλαβάς ...της νηστείας!!!



















Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200γρ. καρύδια χοντροκομμένα
200γρ. αμύγδαλα λευκά χοντροκομμένα
2 κουτ. σούπας κανέλα
300γρ. μαργαρίνη (τύπου βιτάμ)

Για το σιρόπι
500γρ. νερό
750γρ. ζάχαρη
Λεμόνι (μια χοντρή φέτα)
Κανέλα 2 ξυλάκια

 
Εκτέλεση
Ξεκινάμε από το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζει να βράζει αφήνουμε 5 - 7 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και την κανέλα.
Ξεκινάμε με τα φύλλα. Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη. Κόβουμε τα φύλλα ακριβώς στο μέγεθος του ταψιού. Στρώνουμε 5 φύλλα χωρίς να τα βουτυρώσουμε και από πάνω απλώνουμε τη γέμιση. Μετά βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας τα ένα - ένα. Μόλις τελειώσουν όλα τα φύλλα. Κόβουμε τον μπακλαβά και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε τον μπακλαβά στους 180ο βαθμούς για 30 - 45 λεπτά, ανάλογα τη δύναμη του φούρνου σας.




Βγάζουμε τον μπακλαβά και ρίχνουμε αμέσως το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε για 3 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε...








***Tips***
 

  • Φυσικά και δεν πετάμε τίποτα... Έτσι και ότι μας έμεινε από το φύλλο το κάνουμε κομμάτακια και φτιάχνουμε 2 διαφορετικά σνακ.
  1. Για τα γλυκά ανακατεύουμε τα κομματάκια των φύλλων με λάδι, καστανή ζάχαρη και κανέλα.
  2. Και για τα αλμυρά τα ανακατεύουμε με λάδι, αλάτι και δεντρολίβανο, ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου