23 Δεκ 2014

Κουραμπιέδες με αμύγδαλο...




Κουραμπιεδάκια... Τέλεια!! Έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές, αυτή είναι από τις πιο ωραίες και πετυχημένες... Δοκιμάστε τη και δεν θα χάσετε...


Κουραμπιέδεςςς!!!
 

















Υλικά (για 40 κουραμπιέδες)

2 φλ. τσαγιού βούτυρο πρόβειο
4 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή
2 κρόκοι αυγών
1 φλ. καφέ αλυσίβα
1 φλ. καφέ κονιάκ
500 γρ. ζάχαρη άχνη
Ανθόνερο



Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ φτιάχνουμε την αλυσίβα. Βράζουμε 3 κουταλιές στάχτη καθαρή σε ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό. Αφήνουμε να κατασταλάψει και σουρώνουμε ένα φλ. του καφέ. 
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και και χτυπάμε για ακόμη 10 λεπτά. Ρίχνουμε το κονιάκ, την αλυσίβα και τα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Ζυμώνουμε τη ζύμη πολύ καλά και πλάθετε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα.
Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 15 - 20 λεπτά. Όταν ψηθούν ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου