2 Δεκ 2014

Χορτόπιτα νηστίσιμη

 



















Καλησπέρα!!! Μια πιτούλα... Νηστίσιμη και αγαπημένη... Χορταστική για όσους νηστεύουν, και όχι μόνο... 



Χορτόπιτα Νηστίσιμη
















Υλικά

Για το φύλλο
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Νερό χλιαρό, όσο πάρει
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλ. καφέ λάδι

Για τη γέμιση
300γρ. σπανάκι
300γρ. σέσκουλα
300γρ. πράσα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
6 γεμάτες κουτ. σούπας αλεύρι καλαμποκιού ή σιμιγδάλι
αλάτι, πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τα χόρτα. Τα πλένουμε πολύ καλά, τα κόβουμε και τα βάζουμε να στραγγίσουν.
Παράλληλα φτιάχνουμε τη ζύμη.
Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και προσθέτουμε σιγά - σιγά το νερό και το λάδι μέχρι να έχουμε μια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα.
Στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε σε ένα μπολ τα χόρτα, το αλεύρι και τα αλατοπιπερόνουμε, ρίχνουμε και το λάδι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Παίρνουμε τη ζύμη και τι χωρίζουμε στα 2. Ανοίγουμε το 1ο φύλλο και το βάζουμε πάνω στο ταψί, που το έχουμε αλείψει με λάδι. Βάζουμε τη γέμιση, ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και σκεπάζουμε από πάνω. Γυρίζουμε τις άκρες, λαδώνουμε, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο με 200ο βαθμούς (ανάλογα τη δύναμη του φούρνου μας) για μια ώρα περίπου.
Βγάζουμε, αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε σε μεγάλες, χορταστικές μερίδες!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου